< Terug naar alle recenties

Klantinterview Denise Derksema, abcnova

“Bij abcnova draait alles om verduurzaming en toch reden we altijd in dieselauto’s. BOX Wagenparkbeheer heeft voor ons een analyse gemaakt en concludeerde dat overstappen naar benzineauto’s en elektrische auto’s financieel veel aantrekkelijker is voor werkgever en werknemer. En duurzamer natuurlijk. Dat hadden we zelf niet bedacht.”

Denise Derksema, abcnova

Slim en duurzaam wagenparkbeheer

Het team van abcnova bestaat uit adviseurs en experts in de gebouwde omgeving die werken voor opdrachtgevers in het hele land vanuit de vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Assen. De medewerkers zijn veelvuldig onderweg. Daarom is het belangrijk dat het wagenpark goed op orde is. Denise Derksema, HR-manager bij abcnova, geeft aan dat het een bewuste keuze is geweest om het wagenparkbeheer uit te besteden.

Denise Derksema: “De omvang van het wagenpark is dusdanig dat je iemand nodig hebt met verstand van zaken. Wij hebben de expertise hiervoor niet in huis en daarom kozen wij ervoor om een externe partij in te huren.”

Duurzaam wagenpark

“Bij abcnova draait alles om verduurzaming en we spreken vaak over energietransities. Dat is waarin we onze opdrachtgevers onder andere adviseren. We kunnen dan zelf natuurlijk niet achterblijven. Toch reden we altijd in dieselauto’s, omdat we zo min mogelijk kosten wilden maken. BOX Wagenparkbeheer heeft voor ons een analyse gemaakt en kwam tot de conclusie dat overstappen naar benzineauto’s en elektrische auto’s financieel veel aantrekkelijker is voor werkgever en werknemer. En duurzamer natuurlijk. Dat hadden we zelf niet bedacht.”

Wat doet BOX Wagenparkbeheer nog meer voor abcnova?

“Eigenlijk doet BOX Wagenparkbeheer alles wat met ons wagenpark te maken heeft. Ze vragen offertes aan, kijken naar de beste aanbiedingen, nemen zelf contact op met onze medewerkers om auto’s af te leveren, adviseren ons over het autoreglement en ga zo maar door. Ondertussen houden ze mij goed op de hoogte en stemmen ze bepaalde zaken tijdig met mij af. Ik ben HR-manager en het is net alsof het team van BOX Wagenparkbeheer een onderdeel is van onze afdeling.”

Persoonlijk betrokken

“Voordat we een samenwerking aangingen met BOX Wagenparkbeheer werkten we samen met een andere, grotere, wagenparkbeheerder. Op zich voerde deze partij het werk goed uit, maar we merkten dat ze niet persoonlijk betrokken waren. Onze hoop was dat daar met BOX Wagenparkbeheer verandering in zou komen. We merken dat Floris Mulder en zijn team er helemaal voor gaan. Dat was in het begin zo en dat ervaren we nog steeds. Ik hoop wel dat BOX Wagenparkbeheer niet te groot wordt en dat nieuwe medewerkers net zo betrokken zijn als Floris.”

Stap extra

“BOX Wagenparkbeheer heeft verstand van zaken. Ze denken actief mee en zijn bereid om een stap extra te zetten. Ze zullen niet snel zeggen: dat hoort niet bij onze dienstverlening, dus dat moet je zelf doen. BOX Wagenparkbeheer heeft ons bijvoorbeeld geholpen met het omzetten van leasecontracten naar een andere BV vanwege een herstructurering. Die flexibiliteit en inzet is heel prettig.”

Aan wie zou je BOX Wagenparkbeheer aanbevelen?

“Het is interessant voor het MKB, voor bedrijven die geen eigen wagenparkbeheerder hebben. Het levert mij gemak op en het scheelt een boel gezeur. Voor onze medewerkers is een auto heel belangrijk; het is meer dan een vervoermiddel. Welke auto ze ook afleveren, bij BOX Wagenparkbeheer zijn ze altijd enthousiast. Maar als iets niet kan, dan zijn ze daar ook duidelijk over. Dat kordate, daar hou ik van.”

 

Denise Derksema, abcnova

abcnova werkt elke dag samen met opdrachtgevers aan toekomstgerichte oplossingen voor
woon-, werk-, leer- en leefomgevingen. Het team bestaat uit experts in de gebouwde omgeving. De managers en adviseurs zorgen voor grip op huisvestings- en vastgoedprojecten. Vanuit de inhoud en hands-on. Met vestigingen in Utrecht, Amsterdam en Assen heeft abcnova een landelijke dekking.

abcnova.nl