< Terug naar alle recenties

Klantinterview Edwin van der Hilst, Spril

“Omdat het wagenparkbeheer goed geregeld is, hebben we nooit meer gedoe met auto’s. Bovendien levert de samenwerking met BOX Wagenparkbeheer ons interessante inzichten op. Door de rapportages die we elke maand ontvangen kan ik sneller bijsturen.”

Edwin van der Hilst, Spril

Nooit meer gedoe met auto’s

De Groningse organisatie Spril is een detacheerder op het gebied van workforce management en personeelsplanning. De medewerkers van Spril zijn veel onderweg. Het wagenpark bestaat uit circa dertig auto’s. De eigenaar en oprichter, Edwin van der Hilst, stelt dat wagenparkbeheer een vak apart is. Hij vindt dat je actuele kennis van de markt nodig hebt en moet weten hoe je snel en slim leasecontracten kunt beheren. Het kost alleen tijd om daar goed over na te denken.

Edwin van der Hilst: “Voor mijn organisatie is het financieel interessant om het wagenparkbeheer uit te besteden. Ik sta zelf te ver af van de inhoud en de praktijk om goede beslissingen te kunnen nemen over langlopende leasecontracten. Het is daarom fijn om met iemand samen te werken die met de voeten in de modder staat, ons kan adviseren en ontzorgt.

Als je aan je werknemers auto’s ter beschikking stelt dan ontstaan er vanzelf vragen. Mijn tankpas doet het niet, wat nu? Ik sta ergens met een lekke band, hoe kom ik thuis? Al die vragen zelf afhandelen kostte mij te veel tijd. Het is daarom heel prettig om het beheer uit te besteden.”

Positief rijgedrag stimuleren

“Daarnaast levert de samenwerking met BOX Wagenparkbeheer een mooie bijvangst op: de rapportages die we elke maand ontvangen leveren interessante inzichten op. Dat heeft ertoe geleid dat Floris Mulder en ik nu een programma uitwerken om goed rijgedrag te stimuleren om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ons idee is om de besparing op brandstof deels uit te keren aan de medewerker, deels ter beschikking te stellen aan het hele team – voor een bedrijfsuitje bijvoorbeeld – en te gebruiken voor CO2-compensatie door bomen te planten. Dat is toch fantastisch?!”

Waarom kiezen voor BOX Wagenparkbeheer

“Als je het puur zakelijk bekijkt dan selecteer je een wagenparkbeheerder op basis van verschillende criteria. Is hij niet te duur, levert hij genoeg, kent hij de markt goed, kan hij rapportages opleveren? Hierover had ik bij BOX Wagenparkbeheer geen twijfels.

Je moet je als ondernemer afvragen wie je als wagenparkbeheerder in huis haalt. Het onderscheidend vermogen van Floris en zijn team is dat ze persoonlijk, broodnuchter en integer zijn. Deze zachte componenten waren voor mij de doorslaggevende factor.

Daarnaast hou ik van mooie auto’s en wat is er nu leuker dan praten over auto’s met andere liefhebbers? Eigenlijk heb ik in Floris een maatje gevonden met wie ik kan sparren over auto’s. In de  autobranche speelt beleving een belangrijke rol. Door Floris’ affiniteit met en passie voor auto’s kan hij heel goed resoneren en enthousiasmeren. Aan de andere kant houdt hij me met beide voeten op de aarde. Floris zorgt voor de optimale balans in schoonheid en functionaliteit.

Wat levert het op?

Wagenparkbeheer is een hygiëne ding. Pas als je het niet goed hebt geregeld, zie je hoeveel ellende het oplevert. Omdat ik wel goed geregeld heb, hebben we nooit meer gedoe met auto’s. Als een van mijn medewerkers een auto nodig heeft of er is iets met een auto aan de hand, dan bellen ze BOX Wagenparkbeheer. Ze regelen het zo goed, dat ik soms niet in de gaten heb dat ze er zijn.

Daarnaast geeft het me grip op mijn wagenpark. BOX Wagenparkbeheer zorgt voor slimmere leasecontracten. Door de rapportages kan ik sneller bijsturen.

Ook heel fijn: bij BOX Wagenparkbeheer denken ze niet in hokjes. Als een medewerker een probleem heeft met een privéauto dan zijn ze ook bereikbaar en behulpzaam. Je wordt nooit gezien als nummer. Iedereen wordt behandeld als een mens met een mobiliteitsvraagstuk dat moet worden opgelost.

Aan wie zou je BOX Wagenparkbeheer aanbevelen?

Niet aan mijn concurrenten, natuurlijk! Zonder gekheid: voor kleine tot middelgrote ondernemers voor wie het niet uit kan om een zelf een wagenparkbeheerder aan te nemen is BOX Wagenparkbeheer ideaal.

 

Edwin van der Hilst, Spril

 

Spril adviseert en ondersteunt bedrijven en organisaties op het gebied van workforce management en personeelsplanning. Het team van Spril helpt deze bedrijven en organisaties om efficiënter te werken, meer voorspelbaar te worden in hun kosten en baten, en om medewerkers tevreden te laten zijn over de balans tussen werk en privé en daarmee ook hun werktijden.

 

spril.nl